21. 4. 2019    Zápas

I druhý zápas proti Příbrami skončil dělbou bodů, Viktoria remizovala u Litavky 1:1

FC Viktoria Plzeň
37. Matoušek

29. kolo / Neděle 21. 4. 2019, 17:00 / Na Litavce

29. kolo / Neděle 21. 4. 2019, 17:00
Na Litavce

FK Viagem Příbram

1:1

(1:1)

FC Viktoria Plzeň

31. Pačinda

sestavy

FK Viagem Příbram

Kočí – Nový, Chaluš, Tregler, Antwi – Mingazov (84. Keita), Soldát, Květ, Rezek (C) – Polidar (72. Jablonský), Matoušek (82. Voltr)

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník, Brabec, Hubník (C), Limberský – Hořava, Hrošovský – Kayamba (60. Kovařík), Pačinda (81. Ekpai), Kopic – Chorý (67. Bakoš)

statistiky

Branky: 37. Matoušek – 31. Pačinda, ŽK: Kayamba, Řezník, Rozhodčí: Pechanec – Kubr, Myška

Diváci: 6172

V patnáctém kole dospěl zápas mezi Viktorií a Příbramí k remíze 1:1 a stejně tak tomu bylo i ve 29. kole na hřišti Středočechů. Plzeňští šli po půlhodině hry do vedení zásluhou gólové dorážky Erika Pačindy, domácí ale vzápětí srovnali krok díky trefě Jana Matouška. Ve druhém poločase už se ani jeden z týmů nedokázal prosadit.

Viktoriáni se po opatrném začátku ujali vedení zhruba po půl hodině hry. Odražený balon vracel před branku střelou z hranice šestnáctky David Limberský. Brankář Kočí se dostal včas na zem a míč udržel před sebou, vyrazil jej ale jen pod nohy Erika Pačindy, který bez větších potíží zapsal svůj první gól za Plzeň.

Domácí však dokázali ještě do přestávky vyrovnat. Výborný průnik Mingazova středem hřiště dokázal po dobře načasované přihrávce do pravé strany zužitkovat objev letošní sezony Jan Matoušek, který přesnou střelou přes Hrušku vrátil zápasu vyrovnaný stav.

Po změně stran se na vyrovnané bitvě o střed pole mnoho nezměnilo. Hned zkraje druhé půle hlavičkoval po rohovém kopu nebezpečně Soldát, branku ale minul a na delší dobu šlo o poslední vážnější ohrožení jedné z branek.

Pavel Vrba se pokusil oživit hru Kovaříkem, Bakošem a Ekpaiem, přičemž právě první dva jmenovaní dokázali v 87. minutě vytvořit vyloženou příležitost k definitivnímu převrácení skóre zpět na plzeňskou stranu. Bakoš našel parádní kolmicí Kovaříka, kterého ale tváří v tvář vychytal Kočí. Bohužel šlo o poslední větší šanci, a utkání tak skončilo remízou 1:1.