Zase o kousek blíž obrovskému snu! Viktoriáni zvládli oba zápasy se Šeriffem Tiraspol výsledkem 2:1, v předkolech Ligy mistrů zatím mají stoprocentní bilanci a teď už je čeká poslední a zároveň nejt잚í krok před základní skupinou. Po postupu do play off LM tak měli logicky radost střelec první branky Jan Kliment a trenér Michal Bílek.

„Nerad bych to s něčím přirovnával, ale je to jeden z mých největších úspěchů. Dostali jsme se už teď daleko, ale ještě nás čekají dva zápasy a pořád boj o Ligu mistrů. Soupeř dnes potvrdil svoji kvalitu, takže je to velmi cenné vítězství,“ zářil na tiskovce Michal Bílek.

„Celých 90 minut to byly obrovské nervy. V první půli jsme soupeře nepustili do nějaké výrazné šance, ale po smolné penaltě, která přišla hodně brzy v druhém poločase, tak ty chvíle byly nejhorší. Až, když jsme dali vedoucí a rozhodující branku, tak se nám začalo dýchat o něco lépe,“ doplnil trenér svá slova.

První branku utkání vstřelil už v 10. minutě Jan Kliment. „Nevím, jestli to byl můj nejdůležitější gól kariéry, ale určitě patří mezi ně. Pomohl jsem tím jak mužstvu, tak celé Viktorce. Jsem za to strašně rád,“ měl radost útočník hrající s číslem 9.

Osmadvacetiletý hroák vstřelil už svůj čtvrtý gól v pátém soutěžním utkání v červenomodrém dresu. „Nečekal jsem, že budu mít takový začátek. Počítal jsem s tím, že se do toho budu pomalu dostávat, ale dá se říct, že jsem do toho naskočil hned a jsem za to rád. Kluci mi s aklimatizací strašně pomohli,“ uvědomoval si Kliment.

Vítěznou branku pak vsítil Jhon Mosquera po přesném rohu od Lukáše Kalvacha. „Už jsem to říkal několikrát, standardní situace nám nesmírně pomáhají, výborně to zahráváme. Máme před bránou hráče, kteří se dokáží prosadit a umí si najít balon. Gól na 2:1 nás aspoň trošičku uklidnil,“ řekl kouč FCVP.

Viktorka je tak už „jen kousek“ od skupiny Ligy mistrů. „Jsme dva zápasy od obrovského úspěchu, který si neskutečně přejeme a bojujeme o něj,“ uvědomuje si Michal Bílek. „Je to blízko, přitom strašně daleko. Bude to ten nejdůležitější dvojzápas sezony. Všichni to strašně chceme a doufáme, že se nám to podaří,“ zakončil Jan Kliment.

Fotogalerie