Hned čtyři viktoriánské týmy budou přezimovat v top trojce z nichž dva jsou díky svým impozantním výkonům dokonce na prvním místě. Důležité ale je, že žádný z plzeňských celků netíží sestupové starosti. Přečtěte si kompletní přehled podzimu našich mládežnických a ženských týmů.

U19

I kvůli náročnému programu, v němž svěřenci Ondřeje Šimla museli bojovat hned na dvou frontách – tedy v UEFA Youth League a v první lize dorostu – se devatenáctce v domácí soutěži příliš nedaří a po podzimu se nachází na jedenácté příčce. Nejlepšími střelci jsou Filip Lörincz a nigerijská posila Alao Dabani.

Umístění: 11. místo
Skóre: 27:27
Nejlepší střelec: Filip Lörincz a Alao Dabani - 4 góly


Alao Dabani v akci proti Dukle.


U18

Viktoriáni do osmnácti let se nacházejí přesně v polovině tabulky, její střed y je ale pořádně našlapaný, takže horní příčky jsou stále ve hře. Na jejich celkových 36 vstřelených brankách se nejvýrazněji podílel sedmnáctiletý útočník Viktor Vilímek.

Umístění: 10. místo
Skóre: 36:30
Nejlepší střelec: Viktor Vilímek - 6 gólů


Dominik Pracht a Martin Šot slaví gól do sítě Českých Budějovic.


U17

Tým vedený Davidem Vaněčkem se se ztrátou pěti bodů na třetí Slavii po podzimu drží na pátém fleku. „Z účinkování týmu v celostátní lize dorostu mám radost. Loni vyhráli českou, v přípravě ovládli Memoriál F. Harašty a svou výkonnost si přenesl do zápasů první ligy. Ten tým má potenciál být na bedně,“ nešetří chválou sportovní manažer mládeže Štěpán Havránek.

Umístění: 5. místo
Skóre: 33:22
Nejlepší střelec: Adam Šlegel - 6 gólů


Erik Dulík a Adam Šlegel mají zatím na kontě 3, respektive 6 gólů.


U16

Stejně jako osmnáctce i týmu do 16 let patří desátá příčka. Výrazně lépe se pak viktoriánům daří na domácí půdě, kde získali více než polovinu všech svých bodů. Nejproduktivnějším střelcem mužstva je sedmigólový Novák.

Umístění: 10. místo
Skóre: 54:39
Nejlepší střelec: Adam Novák - 7 gólů


Svěřenci trenéra Fořta na halovém Memoriálu Josefa Žaloudka.


U15

S podzimní částí se patnáctka rozloučila ve velkém stylu, když dokázala na domácí půdě zvítězit nad vedoucí pražskou Slavií 3:2. Dvěma góly se prosadil Vukovič. I díky tomuto výsledku vykročí červenomodří do jara ze čtvrtého místa s pouze malou ztrátou na nejlepší trojku. Kristian Vukovič, který patřil k elitním kanonýrům již v předešlém ročníku, navázal na povedené výkony a s osmi brankami je doposud nejlepším střelcem týmu.

Umístění: 4. místo
Skóre: 30:19
Nejlepší střelec: Kristian Vukovič - 8 gólů


MatyᚠKricner a Daniel Nováček v souboji s pražskými Bohemians.


U14

O rok mladším kolegům to proti sešívaným tak dobře nevyšlo (1:4), ale i přesto se mohou před startem zimní přípravy radovat z dobrého umístění. Na třetím místě mají stejně bodů jako jejich červenobílí rivalové a na prvenství ztrácí jen tři body. Střelec jediné branky v posledním utkání podzimu TomᚠVolf se v sezoně prosadil už pojedenácté a vede statistiky svého celku.

Umístění: 3. místo
Skóre: 43:16
Nejlepší střelec: TomᚠVolf - 11 gólů


TomᚠVolf při střeleckém pokusu.


U13

Třináctka je zatím naprosto suverénní. Vždy ve 13 odehraných zápasech mladí viktoriáni nastříleli 145 gólů! A impozantní střeleckou bilanci doplňují i výsledky. Viktoriáni totiž jen jednou poznali pachu prohry, když ztratili vedení 3:0 v Písku, kterému nakonec podlehli 5:6. Zbývajících 12 duelů ale ovládli a většinu drtivě. Hned čtvrtinu gólů svého týmu nastřílel talentovaný Jakub Kovařík, který vede tabulku střelců.

Umístění: 1. místo
Skóre: 145:27
Nejlepší střelec: Jakub Kovařík - 31 gólů


Týmovka U13: 
Dolní řada zleva: Filip Fleissig, Josef Pacák, Max Smeták, David Míka, Dominik Vondryska, Jiří Sulek (asistent trenéra), Nikola Soukupová (pohybová trenérka), Jan Levý (trenér brankářů), Šimon Sedlák, Zdeněk Paidar, Jan Kyklhorn, Dominik Nový, Denis Böhm
Horní řada zleva: Josef Šneberger (hlavní trenér) TobiᚠHájovský, EliᚠHajský, Jakub Kovařík, Marek Hochman, Kryštof Smejkal, Mykyta Chypyus, Daniel Matoušek, Vladimír Běhounek, Jakub Hoblík, Samuel Bradley Hnát, Marek Čeliš (asistent trenéra)


U12

Tým do dvanácti let má svůj útok opřený o ofenzivní trio Sebránek – Rossi – Serhiienko, kteří dohromady nastříleli 64 branek. Ovšem celku vedenému koučem Tomášem Hadem to klape i na druhé straně hřiště. S třiceti inkasovanými brankami se totiž červenomodří mohou chlubit nejlepší obranou v lize. Tato kombinace jim zatím vynesla druhé místo za Českými Budějovicemi, na něž ztrácejí tři body.

Umístění: 2. místo
Skóre: 176:30
Nejlepší střelec: Štěpán Sebránek - 22 gólů


Viktoriáni do 12 let a jejich taktická porada před zápasem.


ŽENY

Na závěr letošního roku byla Slavia soupeřem také ženského prvního týmu, který se před domácím publikem rozloučil v zasněženém počasí stejným výsledkem jako kluci z týmu U14. Viktoriánky tak nyní čeká pauza, kterou stráví na pátém místě tabulky první ligy. Na čtvrtý Liberec a příčku ve Skupině o titul jim momentálně chybí pět bodů. Do jarní části sezony vstoupí hráčky v čele s nejlepší střelkyní týmu Adélou Radovou na hřišti Sparty.

Umístění: 5. místo
Skóre: 17:23
Nejlepší střelec: Adéla Radová - 3 gólů


Brankářka žen Adéla Holíková při rozehrávce.


ŽENY B

Závěr podzimu v podání ženského béčka byl o poznání lepší. Tým vedený Tomášem Lemákem totiž rozstřílel Baník Most - Souš vysoko 6:0. Hned pět branek padlo až ve druhém dějství a na listině střelců nechyběla ani Eliška Marcelová. která je s osmi zásahy nejlepší zakončovatelkou svého týmu, který zatím má na kontě jen jednu jedinou remízu. Jinak jsou to samé výhry!

Umístění: 1. místo
Skóre: 42:15
Nejlepší střelec: Eliška Marcelová - 8 gólů


Ženy B jsou neporažené, mají nejlepší útok a tříbodový náskok na druhé místo.


WU18

O parádní obrat proti Dukle se postaraly svěřenkyně trenéra Hudečka. Holky udržely chladné hlavy a brankami Krumpholcové s Rancovou otočily nepříznivý stav zápasu ve svůj prospěch. V 1. lize dorostenek jim tak po podzimu náleží klidný střed tabulky a na startu jarní fáze se z pátého místa pokusí zabojovat o pozici v první trojce, k čemuž jim pomůže i osmigólová nejlepší střelkyně týmu Denisa Rancová, která se trefila již potřetí v posledních dvou zápasech.

Umístění: 5. místo
Skóre: 32:23
Nejlepší střelec: Denisa Rancová - 8 gólů


Patnáctiletá Anna Zahradníková bojuje o míč v duelu se Slavií.


WU15

Obrat výsledku nakonec nevyšel starším žákyním, které k němu měly v závěru zápasu s Libercem rovněž dobře nakročeno. O konečném výsledku nakonec musely rozhodnout až pokutové kopy, ve kterých byly úspěšnější právě Severočešky. „Posledních 20 minut se hrál fotbal „nahoru - dolů”, kdy oba týmy mohly zápas rozhodnout na svojí stranu. Remíza je tak spravedlivá pro oba celky. V závěrečné penaltové loterii byl bohužel šastnější Slovan,“ prozradil k zápasu trenér TomᚠBeran. Jeho hráčky se loučí s podzimem šestým místem, nejlepšími kanonýrkami výběru jsou Laura Brandlová s Nikolou Šotovou.

Umístění: 6. místo
Skóre: 45:24
Nejlepší střelkyně: Laura Brandlová a Nikola Šotová - 10 gólů


Nikola Šotová při předávání ocenění pro mládežníky měsíce října.


WU13

Mladším žákyním po půlce sezony náleží pátá příčka. Díky poslednímu zápasu, v němž porazily Pardubice vysoko 4:0, mají právě na šesté „perníkářky“ náskok osmi bodů. Dvěma zásahy se na výhře podílela Aneta Hrdličková, která tak navýšila svůj účet na 19 branek.

Umístění: 5. místo
Skóre: 52:39
Nejlepší střelkyně: Aneta Hrdličková - 19 gólů


Týmovka WU13: 
Dolní řada zleva: Barbora Dragounová, Kristýna Šimánková, Nela Vacíková,
Ema Kováříková, Miroslava Bauerová (vedoucí týmu), Klára Bauerová, 
Natálie Štrosová, Aneta Hrdličková, Tereza Capouchová
Horní řada zleva: Pavel Kovářík (hlavní trenér), Monika Pohořalá, 
Annie Victoria Irlweg, Zuzana Kreisová, Sára Poláková, Andrea Marešová, 
Karolína Šibilová, Adéla Dragounová, Martin Šindelka (asistent trenéra)