V pátek 12. srpna 2016 se FC Viktoria Plzeň utká v rámci 3. kola ePojisteni.cz ligy s 1. FK Příbram. Zápas začíná v 18 hodin a viktoriáni budou ve venkovním utkání chtít dát zapomenout na nepovedený poslední zápas s Bohemians, který skončil 1:1.

„Myslím, že budeme opět dobývat jejich branku a oni se budou snažit hrát na brejky. My hlavně musíme zlepšit naši hru, protože sami víme, kde děláme chyby. Potřebujeme hrát více dopředu a dát nějaké góly,“ říká kapitán Roman Hubník. „Musíme se odrazit od věcí, které nám v zápase jdou a dostat se do herní pohody. Nečeká nás nic snadného, ale nic jiného než výhru brát nemůžeme,“ dodává útočník Michal Ďuriš.

Viktoria minulý týden před svými fanoušky pouze remizovala s Bohemians Praha 1905 1:1 a hned v úvodu sezony ztratila první body. „Určitě to není nic příjemného, protože body si doma chceme nechávat a hlavně chceme dělat radost našim fanouškům. Fotbal je o chybách a my jich teď vytváříme bohužel dost. Musíme jít od zápasu k zápasu a Příbram společnými silami udolat,“ doplňuje slovenský reprezentant. „Musíme se poučit z chyb. Musíme využívat ty věci, které nám jdou, daleko víc si přihrávat do útoku, více centrovat a tlačit se do zakončení. Teď nám tam chybí tlak na branku, protože šance a góly chytnou fanoušky a tím pádem i nás,“ zamýšlí se stoper Plzně.

Pro Plzeň bude souboj s Příbramí generálkou před úvodním zápasem play off Ligy mistrů s Ludogorcem Razgrad. „Bylo by dobré, kdybychom to zvládli, vyhráli a hlavně podali výkon, na kterém můžeme stavět. Po vítězství se lépe regeneruje a chceme jet do Bulharska v dobré a bojovné náladě,“ říká Ďuriš.

Příbram je pro plzeňské fanoušky nejbližší prvoligové město a viktoriáni věří, že je přijedou příznivci Viktorie podpořit. „Snad fanoušci přijedou a vytvoří nám tam domácí atmosféru. Do Příbrami je to blízko a vždy za námi přijelo hodně našich příznivců,“ popisuje Michal Ďuriš. „Hraje se v pátek v podvečer, takže plný stadion se asi nedá očekávat. Snad ale přijedou naši fanoušci, budou nás povzbuzovat a pomůžou nám k vítězství,“ uzavírá Roman Hubník.

Fotogalerie