V průběhu minulého týdne Viktoria představila další projekt ve spolupráci s Nadací pro transplantaci kostní dřeně (NTKD). Jmenuje se s Viktorkou až na dřeň a jeho hlavním účelem je nábor nových dárců do Registru. A ti v něm rychle přibývají!

Jako první šli příkladem hráči A týmu v čele s Janem Sýkorou, který je zároveň tváří celého projektu. Následovali je zaměstnanci klubu a pak i fotbalisté B týmu a výběru U19. To byl však pouhý začátek!

Další nová jména do Registru dárců totiž přibyla v neděli. Přímo před Doosan Arenou totiž byl v Pallově ulici otevřený speciální náborový stánek NTKD, kde mohl každý fanoušek vyplnit formulář, nechat si vytřít sliny a stát se tak potenciálním zachráncem něčího života. 

Do stanu zamířili i zástupci regionálních klubů, pro které Viktoria poslala autobus, darovala jim vstupenky a zároveň občerstvení od Pepsi, Gambrinusu a jako dárek i voucher na sázku od Betana. Před utkáním s Bohemkou tak vstoupili například fotbalisté z Touškova nebo Křimic. „Jsme rádi, že jsme mohli jako klub pomoci dobré věci. Velké poděkování patří Viktorii, která přes svůj klub informuje veřejnost a ještě vše organizuje,“ řekl Miroslav Šiml, místopředseda TJ Sokol Město Touškov.

A další zástupci klubů i veřejnosti budou následovat na dalších zápasech, tedy hned na následujících domácích duelech s Jabloncem, Zlínem a Teplicemi.

„Děkujeme všem, kteří se k nám přidávají. Již teď rozšířilo Registr hned několik desítek nových členů a je to pro nás skvělá zpráva i motivace,“ uvedl mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Podpořit NTKD můžete i zasláním dárcovské DMS ve tvaru:

DMS KOSTNIDREN 30 / DMS KOSTNIDREN 60 / DMS KOSTNIDREN 90 na telefonní číslo 87 777.

Podpořit lze i online platbou, informace naleznete zde.

Všem moc děkujeme za podporu projektu, jenž má záštitu hejtmana Rudolfa Špotáka a primátora Romana Zarzyckého. S Viktorkou až na dřeň!

Více info o projektu.