FC Viktoria Plzeň ve 4. kole Synot ligy remizovala na hřišti Teplic 2:2. Západočeši sice po první půli vedli 2:0, ale soupeř během druhé půle dokázal vyrovnat, když druhý gól dal v nastaveném čase. Pro svěřence trenéra Koubka je to tak třetí ztráta bodů v lize za sebou.

„Je to velká škoda. Dnes jsme to ztratili zbytečně v poslední minutě. Musíme to hodit za hlavu a připravit se na čtvrtek. Je to stále pouze sport, nejde o život. Mrzí nás, že to nevyšlo, musíme dál pracovat,“ říká obránce Jan Baránek. „Byl to stejný průběh jako proti Slovácku. Ze dvou standardek nám dali dva góly a tyto situace rozhodly. Ten druhý gól byla prostě chyba, neuhlídali jsme hráče a to se nesmí stávat. Mrzí mě naše nevyužité šance, stále se to opakuje dokola a my to musíme zlomit,“ dodává Jan Kopic.

Oba hráči zařídili Viktorii během první půle dvoubrankové vedení, které ale na výhru nestačilo. „Z gólu jsem měl velkou radost a věřil jsem, že bude vítězný. Bohužel se to nepovedlo,“ zamýšlí se Kopic. „Nechali mi na zadní tyči volný prostor a já to dokázal dobře hlavou usměrnit. Vyměnil bych ten gól opět za výhru,“ dodává Baránek.

Ve druhém poločasu se více než patnáct minut nehrálo a hráči šli kvůli výpadku proudu na stadionu do kabin. Na viktoriánech se herní výpadek po návratu na hřiště trochu podepsal. „Byla to pauza, ale já tohle moc nevnímám, na mém výkonu se to nijak nepodepisuje. Už jsem něco podobného zažil,“ popisuje obránce Baránek. „Po té přestávce jsme se hůř dostávali do hry. Měli jsme sice do brejky, Teplice držely míč, ale do šancí se nedostávaly. Až v té devadesáté minutě. Těžko se hledají slova, musíme se zvednout psychicky, protože jsme dostali další ránu,“ doplňuje záložník Kopic.

Viktoriáni mají před sebou čtvrteční úvodní zápas play off Evropské ligy se srbským týmem FK Vojvodina. „Musíme se zvednout a doma si vytvořit co nejlepší výsledek pro odvetu. Nemá cenu si něco nalhávat, není to dobré, ale jsme jeden tým a musíme se z toho společně oklepat a jít dál. Jiný recept na to není,“ říká Jan Baránek. „Každý se s tím musíme poprat, makat a být důslední. Musíme hrát jednoduše, vyhrávat souboje a věřit. Nemyslím, že herně jsme špatní, prostě děláme hloupé chyby,“ uzavírá Jan Kopic.

Fotogalerie