Změny na poslední chvíli, asi tak by se dal v krátkosti popsat první den viktoriánů v Bělehradu. Tisková konference byla přesunuta ze Stadionu Partizana na hotel, v němž jsou hráči ubytováni, oficiální předzápasový trénink se odehrál v tréninkovém areálu bělehradského klubu.


Důvodem k nečekaným manévrům bylo hřiště na hlavním stadionu. V Bělehradu totiž v poslední době nevládly vůbec příznivé klimatické podmínky a zástupci srbského klubu se pokoušejí udržet hřiště v co nejlepší kondici, aby bylo možné na něm zítra zápas vyřazovací fáze Evropské ligy odehrát. „Pro mě to není komplikace. Přijeli jsme sem odehrát zítřejší zápas a je asi jedno, zda trénujeme na hlavním stadionu nebo v tréninkovém centru. Hlavní stadion si můžeme osahat i zítra při rozcvičce. Zásadní problém v tom nevidím,“ říká kapitán týmu Roman Hubník. 

Na Stadionu Partizana budou zítra večer panovat sice teploty kolem nuly, na tribunách ale bude zřejmě pořádné horko. „Víme o velké podpoře fanoušků domácího týmu. Pro mě je lepší, když je stadion vyprodaný a skvělá atmosféra. Takové zápasy mě baví a na zítřejší utkání se těším,“ má jasno plzeňský kapitán. „Budeme se muset všichni snažit dát do zápasu maximum a pomáhat si navzájem. Nemusíme se totiž na hřišti ani slyšet. Naopak musíme dobře číst hru, rozumět si a vnímat spoluhráče. Partizan je technické mužstvo se skvělými individualitami. Očekávám velice obtížné utkání,“ dodává Hubník.

Trenér Pavel Vrba nevidí komplikaci v tom, že půjde o první soutěžní utkání v jarní části sezony. „Samozřejmě by to bylo lepší, ale pro obě dvě strany to bude stejné. Možná to tedy bude dobře, uvidíme,“ zamýšlí se. Současně se také těší na atmosféru: „K fotbalu patří. I pro mě je lepší, když má nějakou úroveň. Mám to hodně rád.“

Partizan kvalitou přirovnal k rumunskému FSCB. „Respektujeme jejich obrovskou sílu. Čeká nás velice náročný soupeř. Budeme ovšem chtít pokračovat v naší dlouhodobé cestě evropskými poháry dalším úspěchem. Dnes jsou šance 50 na 50, zítřejší výsledek napoví víc,“ vyhlíží Vrba čtvrteční výkop (21:05).

Fotogalerie