Generálka před úvodním zápasem play off Ligy mistrů s Ludogorcem Razgrad vyšla viktoriánům na jedničku. Svěřenci trenéra Romana Pivarníka totiž ve 3. kole ePojisteni.cz ligy vyhráli na hřišti Příbrami 3:0.

„Po zápase s Bohemkou jsme si vyříkali nějaké věci a na trénincích jsme se hodně věnovali na zkvalitnění naši hry. To se nám povedlo, protože dnešní zápas nám vyšel. Když vynechám hrubou chybu Aleše Matějů ze začátku zápasu, tak to byl opravdu povedený výkon. Dařilo se nám diktovat tempo hry, přenášet balon na obě strany, hráči se tlačili do vápna a byli jsme po celý zápas nebezpeční jak ze hry, tak ze standardních situací. Hráči plnili taktiku, jakou jsme si před zápasem dali,“ říká trenér Plzně.

Viktoria byla po celý zápas jasně lepším týmem a vyhrála naprosto zaslouženě. „Určitě to byl nejlepší výkon, jaký Plzeň zatím podala pod mým vedením. V Příbrami se nikdy lehce nehrálo a já jsem rád, že jsme tady dali tři góly a můžeme dál pracovat a zlepšovat se. Do ideálu samozřejmě máme stále hodně daleko,“ doplňuje Pivarník. „Příbram se snažila rychle napadat, ale my jsme se na to dobře připravili. Myslím, že až na tu jednu šanci jsme soupeře k ničemu nepustili,“ popisuje kouč Západočechů.

Trenéři před utkáním opět protočili sestavu a poprvé v základní sestavě se tak objevil Jakub Hromada. „Snažíme se trefit do ideální sestavy. Proti Příbrami tak dostal přednost Jakub Hromada, který se v týdnu v trénincích jevil velmi dobře a Dan Kolář tak zůstal na střídačce. Máme široký kádr a hráče chceme protáčet tak, aby jejich vytíženost byla rovnoměrná,“ říká Pivarník.

Plzeň příští týden čeká důležitý souboj o Ligu mistrů na hřišti Ludogorce Razgradu. „Je to důležitá výhra. Samozřejmě chceme do Ligy mistrů, ale nemůžeme ztrácet body v naší soutěži. Dali jsme tři góly, hra splňovala přísnější kritéria a do Bulharska tak poletíme v dobrém rozpoložení a s bojovnou náladou,“ uzavírá trenér Roman Pivarník.

Fotogalerie