Viktoria Plzeň to zvládla. Díky vítězství na hřišti Hapoelu Beer-Sheva proklouzla na první příčku tabulky Evropské ligy a zopakovala tak nejlepší skupinové umístění ze sezóny 2012/13.

Ačkoli Plzeňané porazili svého izraelského soupeře celkem hladce, trenér neviděl zápas zcela jednoznačně. „Nemyslím si, že to bylo lehké utkání. Výsledek je pro nás velice dobrý, ale hlavně v prvním poločase mohla dát Beer-Sheva určitě gól. Hapoel hrál v určitých fázích zápasu zkrátka dobře a nám nezbylo nic jiného než bránit výsledek,“ uvědomuje si Pavel Vrba.

Papírové předpoklady mluvily jasně, postup byl predikován Viktorii společně s rumunským celkem z Bukurešti. „FCSB byl nᚠnejt잚í soupeř ve skupině, jsem rád, že jsme dokázali uhrát tolik bodů, abychom Bukureš překonali a zvítězili ve skupině. Ani jeden zápas nebyl jednoduchý, ale jsem velice rád, že jsme využili naši formu k tomu, abychom byli úspěšní jak v domácí tak Evropské lize,“ těší plzeňského trenéra.

V pondělí přiřadí Viktorii los soupeře pro první jarní vyřazovací kolo Evropské ligy. „Ještě jsem vůbec neuvažoval o tom, že bychom dnes řešili, s kým se na jaře střetneme. Přiznám se, že jsem sledoval spíše první než druhý koš. Večer se určitě podívám na možnosti,“ usmívá se Vrba.

Fotogalerie