Zahrát si na slavném barcelonském Camp Nou je snem snad každého kluka, který kdy kopnul do fotbalového míče. Tato fantazie se před jedenácti lety stala realitou pro viktoriány, kteří na stadionu Barcelony odehráli své třetí utkání v základní skupině Champions League. Nyní si červenomodří pod vedením trenéra Michala Bílka tento sen zopakují. Proti katalánskému celku nastoupí ve středu 7. září od 21 hodin. Připomeňte si poslední představení viktoriánů na slavném téměř statisícovém stadionu.

Po deseti minutách hry se Barcelona ujala vedení. Po sérii krátkých nahrávek ve středu hřiště argentinská hvězda Messi narazila balon Iniestovi, který se na penaltě zbavil kličkou Mariána Čišovského a uklidil míč technicky k levé tyči branky Viktorie.

Celou řadu bravurních zákroků předvedl brankář Marek Čech a v následujících minutách vystrčili své růžky i viktoriáni, kteří však střelecké příležitosti v zakončení nepřetavili. Rozhodující druhý gól přišel v závěru zápasu, kdy Barcelona vyrazila do rychlého protiútoku, na jehož konci stál David Villa. Plzeňští odešli ze zápasu se vztyčenými hlavami. 

Pamětníkem zápasu je Václav Pilař, který se po letech vrátil do plzeňského dresu. V Barceloně tehdy odehrál celých 75 minut a na hřišti nastoupil společně s dalšími členy současného kádru asistenty trenéra Pavlem Horváthem a Markem Bakošem, a rovn잠se sportovním ředitelem Danielem Kolářem. Proti nim se představil také současný trenér Blaugranas Xavi Hernández společně se Sergio Busquetsem, který nadále patří mezi klíčové opory záložních řad. 

Vrame se společně v čase k tomuto památnému zápasu, který si můžeme připomenout ve fotogalerii.

Fotogalerie