29. 9. 2014    Zápas

Junioři nestačili na Příbram a prohráli 0:1

FC Viktoria Plzeň

12. kolo / Pondělí 29. 9. 2014, 15:30 /

12. kolo / Pondělí 29. 9. 2014, 15:30

FC Viktoria Plzeň

0:1

(0:0)

FK Viagem Příbram

FC Viktoria Plzeň

Juraši - Medveděv, Piroch, Čihák, Glazer - Hradecký, Horváth - Hejda (74. Vávra), Kratochvíl (82. Bohó), Mlynařík - Černý

statistiky

Branky: 88. Řezáč ŽK: Medveděv – Ježdík, Šindelář Rozhodčí: Hock – Hrabovský, Kříž

Diváci: 0

Hráči Viktorie mohli pro zápas s Příbramí použít svou tajnou zbraň. Po zranění se totiž právě v juniorském týmu rozehrává kapitán ligového celku Pavel Horváth. Příbram je na tom ale v tabulce lépe a nakonec to také potvrdila. By měli hosté pomalejší vstup do utkání, dokázali se po několika šancích včetně zahozené penalty dvě minuty před koncem prosadit a vybojovat tři body.

Domácí fotbalisté posíleni o Pavla Horvátha v prvním poločase dominovali. Měli k dispozici nespočet rohových kopů a standardních situací, které z větší části rozehrával právě kapitán ligového výběru Západočechů. Do velké šance se po půlhodině hry dostal Černý, ale míč z rohového kopu nedokázal přesně usměrnit mezi tři tyče. O osm minut později se radovali hráči Příbrami, ruce nad hlavou jim však vydržely jen několik vteřin. Pro útočný faul branka neplatila.

Do druhého poločasu vstoupily oba týmy v podobném duchu, ve kterém končily první půli, tedy aktivně. Hra nepostrádala vyšší tempo a snahu o zakončení na obou koncích hřiště. Velkou příležitost měli Středočeši v 70. minutě, když se po faulu Jurije Medveděva kopala penalta. Jiří Mareš ale pod tíhou možná klíčového gólu zápasu branku domácích vůbec netrefil. Hosté ale nepolevili a nakonec se mohli radovat. V 88. minutě se dostali ve větším počtu do velkého vápna a domácí zahráli opět nedovoleně. Namísto penalty ale ponechal sudí Hock hostům výhodu a Filip Řezáč s ní dokázal gólově naložit. Viktoria měla k vyrovnání stavu zápasu opravdu blízko v poslední minutě utkání, ale úspěšný penaltový exekutor z předešlých duelů Daniel Černý byl při zahrávání pokutového kopu vychytán hostujícím Kočím.

hodnocení trenéra

"Odehráli jsme vyrovnaný zápas ve kterém jsme měli o něco více brankových příležitostí. Příbram ale dobře bránila a podnikala rychlé brejky, z čehož docílila vstřelení branky. Zajímavostí jsou dvě neproměněné penalty. Nás může nevyužití pokutového kopu mrzet o to více, že jsme tuto možnost měli už v nastaveném čase zápasu," říká trenér Jiří Kohout.