1. 4. 2017    Zápas

Viktoria tentokrát obrat nedokonala, s Teplicemi remizovala 2:2

FC Viktoria Plzeň
85. Hořava (pen.)
88. Bakoš

22. kolo / Sobota 1. 4. 2017, 20:15 / Doosan Arena

22. kolo / Sobota 1. 4. 2017, 20:15
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

2:2

(0:0)

FK Teplice

50. Červenka
82. Vošahlík

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Řezník (88. Ivanschitz), Hejda, Hubník (C), Limberský – Hořava, Hrošovský – Kopic (65. Kovařík), Chrien (46. Krmenčík), Zeman – Bakoš

FK Teplice

Chudý – Vondrášek (67. Vošahlík), Jeřábek, Šušnjar, Krob – Ljevakovič (C) (77. Soungole), Kučera – Fillo, Hora, Nivaldo – Červenka (89. Vaněček)

statistiky

Branky: 85. Hořava (pen.), 88. Bakoš – 50. Červenka, 82. Vošahlík, ŽK: Bakoš, Krmenčík, Hubník, Limberský – Jeřábek, Vondrášek, Chudý, Vošahlík, Rozhodčí: Julínek – Pelikán, Hájek

Diváci: 10 415

Téměř ideální fotbalové počasí provázelo úvodní hvizd sobotního utkání 22. kola ePojisteni.cz ligy mezi Viktorií Plzeň a Teplicemi. Trenér Roman Pivarník dopřál premiéru v základní sestavě Martinu Chrienovi, který měl podporovat na hrotu hrajícího Marka Bakoše.

V první šanci zápasu se v 8. minutě ocitl po Zemanově oslovení Marek Bakoš, gólman Chudý ve spolupráci s obranou ovšem jeho zakončení eliminoval. Odpovědět se pokusil o minutu později TomᚠKučera, jenž v minulosti oblékal i plzeňský dres. Před završením první desetiminutovky se pokusil přetavit stoprocentní šanci v branku hostující útočník Červenka, branku vybíhajícího Kozáčika ale přestřelil. Domácí hráči v následující pasáži zápasu nenechávali soupeře hrát a trpělivou kombinací se snažili ohrozit branku hostí. Kopicova střela se ovšem neujala a Bakošovo nedůrazné zakončení bez problémů zachytil Martin Chudý. Zahrozili proto Tepličtí. Hora přihrával po dlouhém úniku Červenkovi, který v plzeňském vápně překvapil Hejdu a dostal se k zakončení. Matúš Kozáčik ale včas přečetl situaci a jistým zákrokem zachránil situaci. Ve správný čas na správném místě byl i v 38. minutě LukᚠHejda, jenž včasným odkopem dostal míč z nebezpečného prostoru před brankou zpoza už překonaného plzeňského brankáře. Viktoriáni si v prvním poločase drželi územní převahu, brankově ji ale vyjádřit nedokázali.

Do druhého poločasu už nenastoupil Martin Chrien, jehož místo na trávníku zaujal Michael Krmenčík. V jeho začátku utekl přes tři čtvrtě hřiště hostující Nivaldo, po jehož přihrávce otevřel skóre Červenka. Od 50. minuty tak Viktoria prohrávala 0:1. Následně nad plzeňským trávníkem zaplály emoce, které musel sudí Julínek uklidňovat za cenu žlutých karet pro domácího Bakoše i Jeřábka a Vondráška z týmu Teplic. Nepříjemný střet hlavami v pokutovém území srazil na trávník Hubníka s Vondráškem, oba naštěstí pokračovali v zápase bez větší újmy. V 65. minutě utkání sáhl Roman Pivarník k dalšímu střídání, Kopice nahradil Janem Kovaříkem. K hlavičce v pokutovém území se o dvě minuty později dostal Radim Řezník, ale za malým vápnem poslal míč nad břevno, stejným směrem zamířil i Hořavův pokus po sedmdesáti minutách hry. Viktoria uzamkla v následujících momentech svého soupeře před pokutovým územím, po sérii standardních šancí a rohových kopů se rozhodl z dálky vypálit Marek Bakoš. Chudého v bráně Teplic sice protáhl, ale k zákroku nedonutil. Nečekaně ale udeřilo na druhé straně, kdy míč do prázdné brány doklepl Jan Vošahlík – 0:2. Plzeňské snažení o zvrat v zápase se dočkal naplnění v posledních pěti minutách zápasu. Opět u toho byl jeden z nejproduktivnějších plzeňských hráčů poslední doby Marek Bakoš. Právě po faulu na vikotoriánského útočníka proměnil TomᚠHořava v 85. minutě pokutový kop, o tři minuty později sám Bakoš vstřelil vyrovnávací branku! Viktoria sice chtěla v závěru zápasu naposledy zatlačit, ale více než dvě nepřesné střely z posledních minut nevytěžila. S Teplicemi remizovala 2:2.