26. 10. 2022    U19 - reportáž

Inter zhasnul naděje FCVP U19 na postup ze skupiny UEFA Youth League

FC Viktoria Plzeň
23. Iliev
34. Iliev
65. Iliev
77. Iliev

UYL / Středa 26. 10. 2022, 14:00 / Stadio Ernesto Breda - San Giovanni

UYL / Středa 26. 10. 2022, 14:00
Stadio Ernesto Breda - San Giovanni

Inter Milán

4:2

(2:0)

FC Viktoria Plzeň

54. Fontanarosa (vl.)
85. Dabani

sestavy

Inter Milán

Botis – Zanotti, Guercio, Fontanarosa (81. Stabile), Pelamatti – Andersen, Bonavita (67. Martini), Grygar (79. Stankovič) – Carboni (79. Zefi) – Curatolo (67. Esposito), Iliev

FC Viktoria Plzeň

Baier – Červený (87. Keltyčka), Vacek, Paluska, Falout – Deml (76. Novák), Gaszczyk, Sojka (87. Lörincz) – Krůta, Štauber (70. Dabani), Hašek (70. Kule)

statistiky

Branky: 23. Iliev, 34. Iliev, 65. Iliev, 77. Iliev – 54. Fontanarosa (vl.), 85. Dabani, ŽK: Zanotti, Andersen, Fontanarosa, Zefi, Pelamatti, ČK: 88. Krůta, Rozhodčí: Putros – Risum, Yurdakul (všichni Dánsko)

Diváci:

Plzeňský dorost U19 ztratil v Miláně veškeré šance na postup do další fáze UEFA Youth League, proti Interu prohrál odvetu na italské půdě poměrem 2:4. Příští týden tedy svěřenci trenéra Ondřeje Šimla odehrají poslední utkání v letošní mládežnické obdobě Ligy mistrů.

Své fantastické gólmanské schopnosti musel vytasit jako první Viktor Baier, když v 9. minutě vychytal Valentina Carboniho. Ze své další šance už se ale Inter radoval, po centru Simoneho Bonavity ze standardní situace se prosadil Nikola Iliev. Následně Baier znovu neskutečně podržel své spoluhráče, když vytáhl hlavu Silase Andersena.

Milánští měli i nadále více ze hry a po oku lahodící akci vstřelili také druhý gól zápasu. Iliev si dvakrát vyměnil balon s Carbonim, který nacentroval na malé vápno na českého záložníka v dresu Interu Samuela Grygara, jenž hrudí zpracoval balon na naběhnutého Ilieva a ten překonal Baiera. Výsledkem 2:0 pro domácí skončil první poločas.

Viktoriánům svitla naděje krátce po začátku druhé půle. Alexandr Sojka rozehrál standardku do vápna a míč se od Alessandra Fontanarosy odrazil až za vlastního gólmana. V bílých dresech hrající Plzeň se následně snažila o vyrovnání, jenže to byl naopak Inter, který udeřil z brejku – po další pohledné akci zapsal Iliev hattrick.

Osmnáctiletý bulharský útočník předváděl neskutečný výkon a středeční odpoledne patřilo jednoznačně jemu, po dalším protiútoku vstřelil již svou čtvrtou branku v utkání. V závěru zápasu se ještě děly věci – nejprve pět minut před koncem snížil Alao Dabani, v 88. minutě byl vyloučen Milan Krůta a FCVP dohrávala o deseti.

Plzeňští nezvládli páté kolo UEFA Youth League, když prohráli na půdě Interu 2:4. Příští týden v domácím zápase s Barcelonou tak už půjde „jen“ o čest, jelikož dorost tímto utkáním ztratil veškeré šance na postup do další fáze soutěže.

Záznam

Sestřih